Байерн Мюнхен винаги се е славел като отбор, който действа много внимателно на трансферния пазар и никога не харчи прекалено високи суми, поддържайки доброто си финансово здраве. 

Явно че тазгодишният провал в Шампионска лига и най-вече фактът, че средната възраст на играчите е доста висока, този път ще накарат баварците да бръкнат надълбоко в клубната каса. Това разкри президентът Ули Хьонес, който обяви, че през следващите месеци Байерн ще харчи както никога досега.

"В такъв момент сме, че да подмладим нашия отбор. Това е най-голямата инвестиционна програма, която Байерн е имал някога", обяви Хьонес на събитие на фондовата борса в Мюнхен.

Изказването на Хьонес дойде в деня, в който френската телевизия BeIN Sports обяви, че Байерн е дал оферта за 50 милиона евро за звездата на Лил Николас Пепе.

До момента единственото сигурно ново попълнение е защитникът Бенжамен Павар от Щутгарт, който идва за 35 милиона евро.

Другите считани за много вероятни нови попълнение са Калъм Хъдсън-Одой от Челси и Лука Ернандес от Атлетико Мадрид, който има клауза за откупуване на стойност 80 милиона евро.

Най-вероятно тимът ще задържи и Хамес Родригес, за когото трябва да се дадат 42 милиона евро на Реал Мадрид. 

Съвсем възможно е в следващите месеци Байерн да похарчи над 200 милиона евро за нови попълнения, което действително е значително увеличение спрямо досегашните трансферни покупки на клуба.

До този момент рекордният трансферен прозорец на тима бе лятото на 2017-а, когато Байерн даде 116 милиона за седем играчи, включително и рекордната си покупка до момента - 41,5 милиона за Корентен Толисо.

Хьонес обаче е наясно, че трансферите не гарантират успех: "Парите управляват футбола, но решителните проценти за големите титли носят играчите с характер на терена."