Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес показа, че загубата с 2:3 от Борусия Дортмунд в класическото футболно дерби на Германия ще има своите последствия за футболистите. Босът беше категоричен, че след края на сезона ще има сериозна чистка в редиците на баварския гранд.

В същото време той призна, че за първи път от доста време игровият облик на Байерн е бил добър, а това е с унисон с тезата, която поставеният под напрежение треньор Нико Ковач изрази непосредствено след загубата. „Видяхме един страхотен мач от Бундеслигата, дело и на двата отбора. Това беше реклама на футбола в генерален аспект и в частност на Бундеслигата”, коментира Хьонес.

„Нашият тим отново се намира в добра кондиция. Затова съм оптимистично настроен за оставащите седмици до Коледа. Всеки, който е гледал нашия отбор в първия час от мача, се е убедил, че можем да играем отличен футбол.”

В същото време той изключи вероятността за зимни попълнения, защото „това ще произведе театър всяка седмица, а журналистите няма да се вглеждат в тези, които вкарват головете, а в онези, които стоят на трибуните”. „Следващата година, когато дойде летния трансферен прозорец, определено ще променим сериозно облика на отбора.”

„Бундеслигата отново е забавна. Можем да обещаем едно нещо: ще се стараем да държим жива интригата жива до последния кръг”, допълни Хьонес.