Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес заяви, че подкрепя безусловно мениджъра на баварците Нико Ковач, въпреки незадоволителното представяне на отбора от началото на сезона.

Байерн се свлече до шестата позиция във временното класиране на Бундеслигата, след като в последния кръг загуби у дома с 0:3 от Борусия Мьонхенгладбах. Хърватският наставник спечели първите си седем мача начело на тима във всички турнири, но отборът е в поредица от четири срещу без успех в първенството.

,,Ще защитавам Ковач до последно“, започна Хьонес. ,,Атмосферата е спокойна в клуба, въпреки лошите резултати напоследък“, завърши той. Джошуа Кимих добави, че тимът просто не създадедостатъчно голови положения в последните си четири срещи. ,,Не мисля, че проблемът е в защитата ни. Вярно е, че всеки удар по посока вратата ни в момента е гол и трябва да се справим по-добре в отбрана, но ние сме Байерн и трябва да отбелязваме голове, а не го правим и от това главно страдаме“, добави младият футболист.

След международната пауза Байерн ще се опита да прекъсне негативната си серия в шампионата срещу Волфсбург, преди да срещне гръцкия АЕК Атина в Шампионската лига и Майнц 05 в Бундеслигата.