Централният защитник на Байерн Мюнхен Матс Хумелс даде обяснение за изключително колебливите си изяви при загубата 2:3 от Борусия Дортмунд в голямото дерби на Бундеслигата. Германският национал разкри, че сам  е избрал да играе в срещата само часове, след като станало ясно, че се е заразил с тежка форма на грипно заболяване.

През второто полувреме 29-годишният играч допусна серия от трудно обясними грешки и в крайна сметка беше заменен в 65-ата минута. Хумелс разкри, че на почивката наставникът на баварците Нико Ковач изрично го е попитал дали е в състояние да продължи. „Разболях се днес”, коментира опитният защитник. „Всичко ми отнемаше малко по-дълго време, отколкото се нуждая по принцип. В два случая сбърках брутално, като позволих на човек да излезе сам срещу вратаря.”

„Обикновен считам, че много бързо мога да разчитам ситуациите на терена. Днес случаят не беше такъв, а два пъти сбърках много сериозно. След ситуацията със Санчо (през второто полувреме – б.р.), прецених, че е твърде рисково да оставам и затова напуснах игра.”

„Дали трябваше да играя? Нещата бяха 50/50. Аз обаче се дразня на себе си, че още на полувремето не излязох. В решението ми нямаше никакъв смисъл. След като всичко ми е мътно и размазано, става много трудно да се впишеш в мач на толкова високо равнище”, добави Хумелс.

Юношата на Байерн Мюнхен прекара цели 8 сезона в Дортмунд, преди отново да облече екипа на баварците.