Един от футболистите с несигурно бъдеще в Байерн - Жером Боатенг, сгази лука пред клубното ръководство. Вече бившият германски национал е планирал парти за събота вечерта, като не се е посъветвал с клубното ръководство за провеждането му. 

Проблемът в случая е, че то ще започне само часове след края на мача с Борусия Дортмунд, който до голяма степен ще реши битката за титлата в Бундеслигата. И затова защитникът отнесе критики от спортния директор Хасан Салихамиджич. 

"Ако бях футболист, нямаше да правя такъв купон след такъв мач. Аз, разбира се, вярвам, че отборът ще играе страхотно срещу Борусия и ще имаме поводи за радост, но въпреки това не е удобно да се организира подобно парти за часовете след такова дерби. Мачовете с Борусия Дортмунд винаги са много завързани и не знаеш как ще завършат."

"Вярвам, че няма да имаме поводи да се срамуваме след този мач. И въпреки това, ако Боатенг се беше посъветвал с ръководството, както трябваше да го стори, дали да прави празненство след мача, щяхме да му кажем да не го прави. Най-добре щеше да е да избере друга дата, но вече е станало", заяви Салихамиджич.