Много любопитно сравнение направи германският национал Матс Хумелс, който от началото на този сезон се завърна в родния си Байерн Мюнхен.

Хумелс коментира впечатляващото представяне на новака РБ Лайпциг, който има равни точки с баварците начело на Бундеслигата. Според опитния бранител, отборът от Лайпциг прилича много на Борусия Дортмунд по времето на Юрген Клоп.

"Що се отнася до точките, Лайпциг е кандидат за титлата. Всичко, което съм видял от РБ до момента, ме впечатлява. Те играят много офанзивно, защитават се много добре като отбор и имат индивидуалната класа, от която се нуждаеш", анализира Хумелс.

Според него това е комбинацията, каквото "ние имахме подобна в Дортмунд и станахме два пъти шампиони".

Хумелс се оказа и голям привърженик на треньора на Лайпциг Ралф Хазенхютл: "Моят брад Йонас игра под негово ръководство в Унтерхахинг, затова и съм го следил на всичките му спирки. Навсякъде той постигаше повече от очакваното. Затова съм на мнение, че ще постигне много и в Лайпциг."

Относно началото на сезона на своя Байерн, Хумелс коментира: "До момента спечелихме 24 точки, което не е лошо представяне. Все пак мога да кажа, че все още не играем достатъчно доминиращо над съперника, както го правеше Байерн в последните години."

Защитникът чака с нетърпение и предстоящите два двубоя на неговия отбор в Бундеслигата - срещу бившия му отбор Борусия Дортмунд и срещу Байер Леверкузен. "Две дербита, за които се радваме. Ако излезем от тези мачове с 4 или 6 точки, може да говорим за много добър старт на сезона. Но първо трябва да ги спечелим." 

Хумелс със странно за германец признание