Артуро Видал бе официално представен като футболист на Байерн Мюнхен, а пред медиите сподели, че с трансфери си при баварците е направил нова голяма крачка в своята кариера, а целта му е да спечели Шампионската лига.

"Изпълних мечтата си. Исках да направя нова голяма крачка в моята кариера. Исках да продължа да се развивам като футболист и да печеля важни титли като Шампионската лига. Тази възможност е най-голяма в Байерн. Байерн Мюнхен е един от трите най-силни отбора в света."

"Стъпка по стъпка ще спечеля любовка на феновете и на клуба и ще използвам всеки шанс, за да бъда в стартовия състав", допълни Видал.

Спортният директор на Байерн Матиас Замер пък определи Видал като роден победител. "Той е роден победител с отличен манталитет. Със силата си при единоборства, с головата си мощ и гъвкавост той ще ни помогне много."

"Артуро Видал е много комплексен. Той е физически здрав, има сила в своята игра, технически добър, често вкарва за 1:0. Той представлява начина, по който роденият победител играе футбол. Ние сме много щастливи и доволни, че той ще носи нашия екип."