След като по-рано тази седмица германският шампион Байерн Мюнхен разби с 3:0 като гост тима на Барселона в Шампионската лига, сега възпитаниците на Юлиан Нагелсман се разправиха по брутален начин и с новака в елита Бохум, след като го сразиха със 7:0 като домакин в мач от 5-ия кръг на Бундеслигата.

Лерой Сане откри от пряк свободен удар в 17-ата, а Джошуа Кимих удвои десет мунити по-късно. В 32-ата Серж Гнабри направи резултата класически, а две минути преди почивката Василис Ламбропулос си отбеляза автогол.

През втората част Роберт Левандовски реализира дежурното си попадение в 61-ата, с което вече има гол в 13 поредни домакинства от първенството - нов рекорд в германския футбол. Освен всичко с това попадение не остана тим в елита, срещу който полякът да не се е разписвал. Кимих реализира второто си попадение  в 65-ата, а в 79-ата резервата Ерик Максим Чупо-Мотинг оформи и крайното 7:0.

Байерн не започна силно, което даде увереност на Бохум да погледне към вратата на Мануел Нойер. В 12-ата минута капитанът на домакините трябваше да се намесва след удар на Герит Холтман, а малко след това съперникът отправи нов опасен шут.

Мюнхенци обаче веднага демонстрираха високата си класа. В 17-ата минута Сане беше точен директно от фал - 1:0.

Десет минути по-късно Кимих удвои след асистенция на Сане - 2:0.

Авансът на Байерн стана класически в 32-ата минута, след като този път Серж Гнабри не даде шанс на отбраната в бяло. Малко преди това Сане пропусна на празна врата.

Резултатът набъбна още до почивката, когато Василис Ламбропулос си отбеляза автогол в 43-ата минута.

За второто полувреме не терена за Байерн се появи новото попълнение Омар Ричардс, записвайки дебюта си в Бундеслигата.

В 59-ата Сане можеше да се разпише отново, но този път стражът спаси.

Две минути след това обаче Левандовски направи 5:0, спирайки нов автогол на съперника.

Кимих продължи агонията на Бохум и направи 6:0 в 65-ата минута, а резервата Чупо-Мотинг заби последния пирон в 79-ата, като в този случай стражът на три пъти спасяваше ударите му.

По този начин Байерн излезе начело в класирането с актив от 13 точки, но преди Волфсбург да е изиграл своя двубой от кръга. Бохум са 17-и с едва три точки.  

Ето всички резултати от днешните мачове в Бундеслигата:

Майнц 05 - Фрайбург 0:0

Арминия Билефелд - Хофенхайм 0:0

Байерн Мюнхен - Бохум 7:0

Аугсбург - Борусия Мьонхенгладбах 1:0

Кьолн - РБ Лайпциг 19:30 часа