Бившият испански национал Шаби Алонсо е сред вариантите за нов треньор на Байерн Мюнхен, съобщава британският таблоид Дейли Мейл. 37-годишният Алонсо завърши професионалната си кариера именно при баварците, като преди това имаше успешни периоди в Реал Мадрид и Ливърпул.

Шампионите на Германия са в процес на търсене на нов треньор, след като освободиха хърватина Нико Ковач след слабия старт на сезона. За момента тимът е воден от асистента на Ковач - Ханс Флик, но ръководството на клуба обяви, че го края на месеца ще обяви името на новия постоянен наставник.

В края на миналата седмица се говореше, че фаворит за поста е бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер, но този вариант отпадна, а треньорът на Аякс Ерик Тен Хаг заяви, че няма да напусне амстердамци преди края на настоящия сезон.

"Алонсо е уважавана фигура в клуба, особено сред ръководството. Той е символ на всичко, което представлява Байерн. Той е джентълмен и беше невероятен играч, а те търсят точно такава комбинация. Все още обаче му липсва нужния треньорски опит", коментира пред изданието източник близък до клуба.

В момента Алонсо води втория състав на родния си клуб Реал Сосиедад. /БГНЕС