Камионът със 700 кг шоколад, който вратарят на Байерн Ян Зомер обеща на съотборника си Матайс де Лихт, не стигна до получателя. В четвъртък швейцарската компания Kägi изпрати возилото от Тогенбург до Мюнхен, за да достави сладкиши на Де Лихт от името на вратаря. Пратката представляваше вафли, покрити с млечен шоколад. На влизане в Мюнхен обаче се оказа, че тя не може да бъде предадена на нидерландския футболист.
 

„Десет минути преди Мюнхен пристигнаха лошите новини: камион с швейцарски шоколад не беше допуснат да бъде официално предаден. След повече от три часа шофиране разочарованието стана непоносимо“, каза говорителката на Kägi - Миу Нгуен.

Вместо да върне стоката обратно в Швейцария, от компанията решиха да дарят шоколада на благотворителната организация Tafel, която осигурява в хранителни помощи за бедните.

След мача с ПСЖ от 1/8-финалите на Шампионската лига (2:0) Зомер обеща да закара камион с швейцарски шоколад до къщата на Матайс де Лихт в знак на благодарност, че поправи негова грешка и изби топката пред голлинията.