Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен - Оливер Кан, говори пред официалния сайт на клуба, след като раздялата с треньора Юлиан Нагелсман беше официализирана. Той сподели, че колебанията в играта на отбора след Световното първенство са принудили ръководството на вземе това решение и да назначи Томас Тухел. 

"Когато подписахме с Юлиан Нагелсман през лятото на 2021 година, бяхме убедени, че ще работим с него в дългосрочен план - и това беше целта на всички. Той споделя нашия стремеж да играем успешен и атрактивен футбол. Сега обаче осъзнахме, че качественото на нашия отбор, въпреки че спечелихме лигата през миналия сезон, се вижда все по-рядко. След Световното първенсто играта ни бе все по-малко успешна и атрактивна", каза Кан. 

"Големите колебания в представянето ни излагаха на риск целите ни през този сезон, а и след това. Ето защо реагирахме сега. Лично, а и от името на Байерн, искам да благодаря на Юлиан и неговия екип и да им пожелая всичко най-добро в бъдеще", каза още шефът на баварците.