Изпълнителният директор на германския шампион Байерн Мюнхен - Оливер Кан, говори по време на пресконференцията, на която беше представен новия треньор на отбора – Томас Тухел. В петък баварците изненадващо уволниха Юлиан Нагелсман, а сега бившият вратар разкри как и защо се е стигнало до тома решение.

„Колебанията в играта на отбора започнаха още през миналия сезон - в двубоите срещу Виляреал и Борусия Мьонхенгладбах“, заяви Кан, който визираше отпадането от Шампионската лига тогава от испанците (0:1 и 1:1 в двата мача), както и тежкото поражение с 0:5 за Купата на Германия от „жребчетата“.

БГНЕС / BGNES
13 снимки

„Този тим е способен да прави изключителни игри, но също така и да допуска необясними спадове. През миналото лято подсилихме състава. С Юлиан работихме в продължение на две години. Той е отличен специалист, а и на лично ниво винаги сме се разбирали. Последните няколко дни бяха трудни за нас. Една-две нощи даже не успях да спя добре. В тази работа няма нищо забавно, това е част от нещата“, продължи Кан.

„Срещу Пари Сен Жермен показахме на какво сме способни като отбор. Но преценихме, че целите, които сме си поставили този сезон, са под заплаха да не се изпълнят. Ето защо взехме решение да освободим Юлиан. Решението за това беше добре обмислено. Това беше един продължителен процес, а не емоционална реакция“, продължи шефът на баварците.

„Целите на Байерн винаги са високи и затова в един момент трябваше да вземем решение. Можехме да изберем лесния начин и да оставим нещата така с надеждата, че всичко ще се получи“, каза още Кан.

„Нагелсман е топ треньор и ние разполагаме с топ отбор. Но трябва да кажем, че това нямаше как да продължи по този начин. Подкрепяхме Юлиан напълно, но трябваше да вземем най-доброто за Байерн решение на фона нашите разбирания. В постоянен контакт сме с футболистите. За съжаление обаче се виждаше, че те не показваха най-доброто от себе си. Често е трудно да се обясни защо на терена те не бяха в добрата си форма“, завърши Кан.