Байерн победи домакина Айнтрахт Франкфурт с 3:0 в среща от 17-ия кръг на германското футболно първенство. Така баварците взеха частичен реванш за загубата от съперника на финала в турнира за националната купа през миналия сезон, а с успеха си гарантираха, че ще зимуват на второто място с актив от 36 точки, на 6 точки зад лидера Борусия Дортмунд. Айнтрахт пък остана пети с 27 точки.

Домакините започнаха по-добре и в началните минути Дани да Коща и Лука Йович пропуснаха добри възможности.  В 13-ата минута гостите бяха много близо до попадение. Йозуа Кимих центрира от корнер от дясно и Хави Мартинес засече с глава от границата на малкото наказателно поле, но Кевин Трап изби. Топката отскочи към Томас Мюлер, който също с глава от упор я насочи към мрежата, но Трап направи ново феноменално спасяване.

Баварците постепенно овладяха контрола върху играта и заслужено поведоха в 35-ата минута, когато Роберт Левандовскси изведе Франк Рибери в чиста позиция около точката на дузпата и французинът не сгреши. Малко преди почивката Мюлер можеше да удвои, но ударът му с глава след подаване на Левандовски се отклони от напречната греда.

Байерн все пак стигна до втори гол в 79-ата минута. Рибери и Кимих направиха двойно подаване, французинът се измъкна в добра позиция в пеналта и прати за втори път топката в мрежата на Трап.

Малко преди края Рафиня оформи успеха, след като при опит да центрира от дясно той прехвърли Трап и топката влетя в далечния ъгъл на вратата на домакините.

Така старши треньорът Нико Ковач направи победоносно завръщане във Франкфурт, след като през миналия сезон изведе Айнтрахт до трофея в турнира за купата на Германия, но през лятото се премести в Мюнхен.