Байерн Мюнхен остана без полузащитника Леон Горецка за гостуването си в събота на РБ Лайпциг в среща от 4-ия кръг на Бундеслигата.

Германският национал претърпя операция тази седмица. Горецка беше контузен на тренировка на лагера с националния отбор на родината си.

"Просто не е възможно да се направи някаква сериозна оценка за сезона след само три мача. Нашата цел е да заемем върха на таблицата с победа в Лайпциг", каза изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

"Трябва да имаме перфектен ден срещу тях. Те винаги са в състояние да обърнат играта, така че трябва да ги натискаме и трябва да ги натискаме и ако правим всичко правилно в деня, тогава може би ще сме с пет точки напред след мача", коментира треньорът на биковете Юлиян Нагесман.

"Ако Байерн достигне най-високото си ниво през целия сезон, тогава те са фаворитите за титлата още веднъж, защото имат много добър състав".

"Това ще бъде специален мач, защото сега водим в класирането. Това е нещо, което Байерн не харесва и което добавя повече заряд към предстоящата среща", заяви старши треньорът на РБ Лайпциг.