Френското крило Кингсли Коман поднови тренировки с Байерн Мюнхен в четвъртък няколко дни, след като се подложи на сърдечна операция, потвърдиха от шампионите на Бундеслигата.

„Кинг“ (Коман) отново тича. Щастливи сме, че той се върна на игрището“, сподели старши треньорът на баварския колос Юлиан Нагелсман преди гостуването на на намиращия се на дъното на класирането новак Гройтер Фюрт в петък вечер. Миналата седмица Байерн разкри, че 25-годишният Коман е претърпял операция за корекция на нередовен сърдечен пулс, но Нагелсман сподели, че френският национал „не е опция“ за петъчния двубой от първенството.

Въпреки това, германските полузащитници Джамал Мусиала и Серж Гнабри могат да се включат, след като преодоляха съответно травма на глезена и настинка. „И двамата тренираха много добре и могат да играят. Ще видим дали има смисъл да ги включваме“, каза още наставникът на мюнхенци.

Френският бранител Лука Ернандес също превъзмогна контузия на коляното и поднови тренировки. Резервният страж на шампионите Свен Улрайх страда от проблем в коляното, след като се сблъска с Мусиала на старта на седмицата и в негово отсъствие, третият вратар на Байерн Кристиан Фрухтел ще бъде на резервната скамейка срещу Фюрт.