Офанзивният халф на Барселона Филипе Коутиньо пристигна в Мюнхен, за да премине медицински тестове и да финализира трансфера си в местния Байерн.

В петък двата клуба се разбраха за наем на бразилския национал при баварците, който ще бъде с продължителност до края на сезона. В края на кампанията шампионите на Германия ще имат опцията за откупят правата на бившия футболист на Ливърпул и Интер.

В петък спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич потвърди, че Коутиньо ще играе на "Алианц Арена" през този сезон.

"Мога да потвърдя, че аз и Румениге бяхме в Барселона тази седмица и постигнахме договорка с клуба и играча. Проведохме много добри разговори и искам да благодаря на Барселона", коментира Салихамиджич.

Коутиньо премина в Барселона през януари 2018-та година, но така и не успя да се наложи в състава на каталунците и да играе на същото ниво, на което го правеше в Ливърпул. Според медиите в Испания интерес към 27-годишния халф проявяваше и тимът на ПСЖ, но в крайна сметка Коутиньо е избрал да облече екипа на Байерн. /БГНЕС