Старши треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач призна, че е станала "грешка" при думите му как Томас Мюлер ще играе само при спешни случаи.

"Всичко е изчистено. Той го разбра по начина, по който го имах предвид, а не буквално, както го предадоха медиите", каза Ковач.

Полузащитникът Мюлер, в момента на 30 години, загуби мястото си в стартовия състав след пристигането на Филипе Коутиньо при германските шампиони. Ковач беше казал, че Мюлер ще получава възможност да играе, когато не достигат налични хора в тази позиция. Това предизвика германския национал, който отвърна, че ще има предвид тези думи, когато обмисля бъдещето си в клуба.

"Изявлението беше грешка, разбира се. Не го имах предвид, както го казах. Говорих с Томас на следващия ден и той го разбра по начина, по който имах предвид още от самото начало", каза Ковач.

Той добави, че "всички играчи, които не играят, са нещастни, но мога да избера само 11 от тях и винаги се опитвам да намеря най-доброто решение за мача, който ни предстои".

Мюлер може да получи шанс в събота в мача на баварците с Аугсбург в Бундеслигата, ако Ковач реши да даде повече почивка на Фелипе Коутиньо, който се върна едва днес от пътуването си до Бразилия за националния отбор.

"Разбира се, че няма да ви кажа кой играе през уикенда. Все още имам два дни да мисля за това", каза Ковач пред репортерите днес.

Националите на Байерн се върнаха "всички здрави" от своите ангажименти за страните си, подчерта още хърватският треньор на тима. В това число е и бранителят Люка Ернандес, който не се хареса на френския треньор Дидие Дешан заради лошото му игрово състояние. Точно обратното- Ковач изрази задоволството си, че като не играе за Байерн, поне е потичал срещу Турция в европейската квалификация./БТА