Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач ще трябва да решава ребуси преди домакинството от поредния кръг в Бундеслигата на опашкаря Хановер 96. Баварците приемат опонента в мач, който при победа ще се доближат „една крачка” по близо до титлата през тази година. При успех мюнхенци ще поставят под напрежение Борусия Дортмунд, който е на две точки зад Байерн, а по-късно в събота играе с Вердер Бремен.

Въпреки това за срещата Байерн ще бъде без своя капитан и вратар Мануел Нойер, който продължава да лекува травма в прасеца. Шампионите пък ще бъдат също така без колумбийския футболист Хамес Родригес, който напусна само 15 минути, след като влезе игра като резерва при равенството срещу Нюрнберг(1:1). Добрата новина за Ковач е, че срещу тима от Долна Саксония се завръщат опитните Франк Рибери и Ариен Робен.

Хановер 96 е последен, 18-и, със скромния актив от 18 точки, на шест пункта зад 16-ия Щутгарт, който ако остане на тази позиция ще играе бараж за оцеляване в елита на Бундеслигата с третия от Втора Бундеслига. Именно заради това на Хановер 96 са му нужни всичките девет точки в оставащите три мача до края, за да се моли на чудото и да се спаси от пропадане във второто ниво на германския футбол.