РБ Лайпциг победи като гост Борусия Мьонхенгладбах с 3:1 и продължи със стопроцентовия сиактив от началото на сезона. Звездата на мача беше Тимо Вернер, който заби хеттрик във вратата на домакините и вече има 5 гола от началото на сезона, толкова има и футболиста на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски.

Борусия, които загубиха за първи път през новия сезон, не можаха да се противопоставят на днешния си опонент. Вернер отбеляза головете си в 38-ата, 47-ата и в четвъртата минута на добавеното време на срещата. Брийл Емболо вкара почетното попадение за домакините в 90-ата минута, а преди малко преди Вернер да оформи хеттрика си, Борусия имаха отлична възможност да изравнят.

Тимо Вернер откри резултата в 38-ата минута след асистенция на Емил Форсберг, а в края на полувремето попадение на Кевин Кампъл беше отменено заради засада.

В 48-ата минута Вернер преодоля централният защитник на домакините Нико Елведи след грешка в защитата на домакините и удвои резултата. Ян Зомер пък спаси изстрел на Юсуф Поулсен през второто полувреме.

В последната минета на мача Емболо вкара почетното попадение за Борусия с глава, а отново той беше близо до изравнителен гол, но стреля над вратата. След това Тимо Вернер напредна и безпроблемно и отбеляза третия си гол в двубоя. Това беше първи хеттрик в кариерата му.

РБ Лайпциг остават начело с пълен актив от точки след три мача, докато Борусия е седми с четири точки. В следващия кръг Лайпциг посрещат Байерн Мюнхен в дербито на фаворитите за шампионската титла в Германия, докато Гладбах гостуват на Кьолн.