Легендата на германският футбол и Байрен Мюнхен Паул Брайтнер разкритикува остро МОК за решението им да проведат Олимпийските игри по план през лятото.

„Когато видя тези безотговорни невротици от МОК, се чувствам болен! Те сериозно искат много допинг в Токио през лятото. Слепи ли са? Не знаят ли какво става сега? Във времена, когато целият медицински фокус е върху COVID-19. Какво според тях ще се случи сега, какво ще имаме в Токио? Отново: много допинг!“, каза Брайтнер.

За разлика от Олимпийските игри, Европейското първенство бе отменено и преместено за догодина. Немската легенда похвали ръководните органи за това решение. „Това беше единственото логично последствие. Сега дори не знаем колко ще продължи този проблем“, добави още той.

Брайтнер не иска телевизионният ефир да бъде без футбол. Въпреки пандемията причинена от COVID-19, той иска повече спорт на малкия екран: „Няма футбол в този момент, когато цялото население си е у дома. Не разбирам защо по телевизията не се предават по-стари мачове. Постепенно хората не искат да гледат новини за коронавируса“, каза световният и европейски шампион.

Самият той е променил ежедневието си. Спазва препоръките на експертите, за да защити себе си и семейството си. „Седя си у дома. Жена ми ходи да пазарува и тичам в гората без да срещам никой. В противен случай стоя надалеч, за да предпазя другия човек. Не мога повече, никой не може повече. И всеки трябва да се придържа към това“, заяви Брайтнер.

„Всеки има граждански дълг да помага в рамките на своите възможности. Не мисля много за дискусиите кой какво дарява или как трябва да се включи към такова мероприятие. Ако иска човек ще даде и няма да парадира с това“, добави още той.