Вратарят и капитан на Байерн Мюнхен Мануел Нойер получи мощна подкрепа от митичния Сеп Майер. Навярно най-добрият вратар в историята на германския футбол, спечелил всички трофеи на клубно и национално ниво през 70-те години на миналия век, коментира горещата тема.

Нойер влезе в остър конфликт с клуба заради уволнението на близкия си приятел и дългогодишен треньор на вратарите в Мюнхен - Тони Тапалович. За последния се твърди, че е "снасял" на Нойер всяка дума, чута от треньора Юлиан Нагелсман.

"Уволнението на Тапалович беше грешка, защото той е приятел на Мануел, а Нойер може да изрази своето мнение, защото е капитан на отбора. Разбира се, че съм на страната на Мануел. Логично е. Самият аз бях вратар и Мануел лежи на сърцето ми. Освен това познавам много добре както него, така и Тапалович", каза легендата Майер пред Sport1.de.

"И аз съм изразявал мнението си, когато не съм бил съгласен с нещо. Ману е спасявал Байерн в много мачове, представял се е на топ ниво дълго време и може да изрази разочарованието си. Това е човешко", допълни Сеп Майер.