Байерн Мюнхен може и да изтърва победата в баварското дерби срещу Аугсбург в събота, но поне един от футболистите на мюнхенци получи повод да запомни мача с добро. Това бе централният нападател Роберт Левандовски, който изравни върховото постижение на Пиер-Емерик Обамеянг за голове в първите 8 шампионатни мача.

Срещу Аугсбург полският национал вкара своя 12-и шампионатен гол през сезона. Това се случи в 14-ата минута, когато той засече с глава центриране на Серж Ганбри и изравни резултата за 1:1. Впоследствие Байерн осъществи пълен обрат, ала в продължението на мача допусна изравняване за 2:2.

Така 31-годишният играч повтори серията на Обамеянг от 2015 година, когато габонецът успя да се разпише в 8 последователни шампионатни мача за Борусия Дортмунд. По всичко личи, че Левандовски може да подобри рекорда, като стане единственият футболист, съумявал да отбележи във всеки от откриващите 9 кръга на Бундеслигата. През следващия уикенд Байерн приема тоталния дебютант Унион Берлин и съвсем резонно изглежда като абсолютен фаворит.