Звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски очевидно започна с подготовката за своя желан трансфер в Реал Мадрид, пише германското издание „Билд”. От достоверни източници медията научи, че полякът, който влезе в конфликт с клубната управа, вече посещава уроци по испански език.

Байерн се сгромоляса срещу Волфсбург

Левандовски разкритикува трансферната политика на Байерн

29-годишният таран разгневи много от началниците си с думие, че ако Байерн иска да не изостава от останалите топ отбори в света, трябва да харчи много повече пари, отколкото дава напоследък. Думите му предизвикаха моментален отговор от изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге, който се зарече, че скоро лично ще си поговори с играча.

Ефенберг: Левандовски атакува Байерн и колегите си

Румениге бесен, заплаши смелчагата Левандовски

Напоследък остана впечатлението, че страстите са се поуталожили, а дори и това да е вярно, то Левандовски прави всичко възможно, за да покаже на Байерн, че е готов да напусне. Езиковите уроци съвсем не са проформа, като изглежда почти сигурно, че следващото лято футболистът сериозно ще натисне за трансфер в Реал.

Байерн привлече Левандовски със свободен трансфер през лятото на 2014 година, а той има договор до 2021-а. Това все пак дава някаква сигурност за германския клуб, че дори и да не устои на атаките от Реал, пак ще продаде играча за тлъста сума, с която лесно би намерил адекватен заместник.

Ако акостира на „Сантиаго Бернабеу”, Левандовски почти сигурно ще измести Карим Бензема на върха на атаката. В последните си два сезона полякът вкара по 30 шампионатни гола, докато за „белия балет” Бензема никога не е успявал да прехвърли границата от 25 попадения за първенство в рамките на един сезон.