Суперзвездата на Байерн Роберт Левандовски беше избран за най-добър  футболист на ФИФА за втора поредна година.  Полякът остави зад себе си Лионел Меси и Мохамед Салах в класацията.

Днес нападателят даде пресконференция по случай поредния приз в кариерата си.

„Благодаря за поздравленията и подкрепата. Доволен съм да спечеля тази награда отново. Да я спечеля два пъти поред означава много за мен, за съотборниците ми и целия клуб. Това е награда за упоритата ми работа, моята игра, голове и представянето ми на терена.Всички записи на Герд Мюлер също ми помагат да се подобря. Искам да опитам да подобря всички рекорди. Този за 365 гола е много труден. Дори не мисля за него още. За мен е важно какво още можем да постигнем.Индивидуалните награди са специални, но трофеите са още по-значими”, започна Левандовски.

„Всеки приз има различни правила. За мен винаги е по-важно, когато треньорите  и играчите избират. За мен това значи повече”, каза нападателя по повод факта, че не спечели „Златната топка”.

“Мога да кажа повече дали бих могъл да играя заедно с Халанд, ако тренираме заедно седмица или две. Той е различен тип играч.Той е топ футболист. Радвам се, че е част от Бундеслигата и показва колко добър е във всеки мач”, добави той.

„Трябва да попитате Меси защо не е гласувал за мен. Мисля, че ме сложи втори за „Златната топка”, сега беше различно. Не мога да кажа повече. Аз го сложих на второ място. Думите му на „Златната топка” бяха много мили, но сега трябва да го попитате. Това е негово решение и аз го уважавам”, каза нападателят по повод факта, че името му не фигурира в тройката на Бълхата.