Бившият селекционер на националния отбор на Германия по футбол Йоаким Льов вярва, че Байерн Мюнхен поема голям риск с уволнението на изпълнителния директор Оливер Кан и спортния шеф на отбора Хасан Салихамиджич, предаде ДПА.

"От треньорската гледна точка аз не бих харесал това", заяви световният шампион от 2014 година пред "Билд".

Байерн се раздели с Кан и Салихамиджич няколко дни преди решителния последен мач от Бундеслигата с Кьолн, а обявиха решението си, веднага след като отборът спечели поредната си 11-а титла в България.

Преди последния мач Борусия Дортмунд водеше с две точки в класирането, но "жълто-черните" направиха само равенство с Майнц 2:2, докато Байерн победи Кьолн с 2:1. Льов е "притеснен" от развитието на някои клубове от Бундеслигата и критикува многото треньорски смени през сезона.

"Играчите и отборите не могат да се развият по този начин. Някои клубове са изостанали в развитието си", смята специалистът.

Като добри примери той посочи Унион Берлин и Фрайбург. Унион Берлин се ръководи от Урс Фишер от 2018, а Кристиан Щрайх е начело на Фрайбург от 2012.

Льов обяви още, че не се е пенсионирал и иска да се върне във футбола, след като напусна тима на Германия през 2021 година след 16 години работа за националния отбор. Той вече е имал оферти, но ще приеме само тази, която е "убеден, че ще му пасне и може да направи разликата".