Старши треньорът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавър получи подкрепата на изпълнителния директор на клуба Ханс-Йоаким Вацке в сряда, ден след като шансовете на „жълто-черните“ за титлата в Бундеслигата намаляха драстично след домакинското поражение от шампиона Байерн Мюнхен с 0:1.

Резултатът остави тима на седем точки от баварския гранд при шест оставащи кръга до края на първенството, което бе рестартирано преди 10 дни след двумесечна пауза заради глобалната пандемия. Предвид факта, че клубът от Рур е вече аут от Шампионската лига и Купата на страната, швейцарският наставник Фавър, чийто контракт изтича догодина, ще остане за втора поредна година без голям трофей както на домашната, така и на европейската сцена.

„В момента няма смисъл от обсъждане на треньорския пост. Провеждаме страхотна втора половина на сезона. До вторник, имахме 27 от максимални 30 точки (печелейки девет от предишните си десет мача в лигата)“, започна той за Функе медия груп.

67 снимки

Дортмунд влезе в срещата с лидера в класирането в серия от шест последователни успеха, но вероятно ще трябва да се задоволи само с място в Шампионската лига през следващия сезон, освен ако Байерн не се издъни три пъти до края на кампанията.

„Мисля, че Люсиен бе много концентриран в последните няколко седмици. Той не оставя впечатлението, че е под натиск“.

Самият Фавър заяви след загубата, че на тима му ще бъде много трудно да превъзмогне разликата до Байерн, което от повечето медии бе интерпретирано като намек за раздяла след края на сезона.

„Не смятам да се отказвам. Това, което исках да кажа по-рано, е, че сега не е времето за подобни разговори. Остават ни още шест мача и искаме да дадем най-доброто от себе си в тях“, сподели той за вестник WAZ. /БГНЕС