Бившият защитник на Ливърпул Хосе Енрике заяви, че полузащитникът на Байерн Мюнхен Райън Гравенберх е близо до подпис с клуба. 20-годишният играч смени Аякс с шампиона на Бундеслигата миналото лято, но се бори да впечатли наставника Юлиан Нагелсман, след като започна само в четири от 24-те си изяви този сезон.

Клоп има желание да обнови застаряващата си полузащита през следващия трансферен прозорец, след като кампанията на Тиаго Алкантара е изпълнена с контузии, а Фабиньо и Джордан Хендерсън са в слаба форма през по-голямата част от сезона. Наби Кейта, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Джеймс Милнър също са с изтичащи договори това лято, което означава, че е необходима голяма реконструкция на халфовата линия.

Според Енрике, Ливърпул вече е започнал да мисли за нови попъления и изглежда потвърди, че Гравенберфх е на път за "Анфийлд". Говорейки на живо, испанският защитник беше попитан за Гравенберх и каза: "Този ​​играч е наш, амиго…той каза "да".

"Имахме среща неотдавна в Лондон, това е наш играч", допълни бившият защитник на Ливърпул.. Енрике беше на ръба да предостави повече подробности, но беше прекъснат от колегата си водещ, който каза: "Внимавайте, вие сте на живо!"

Ливърпул е свързван с друг талант от Бундеслигата в лицето на Джуд Белингам, но се сблъсква с битка за привличането на талантливия 19-годишен играч с Реал Мадрид и Манчестър Сити, които също са силно заинтересовани от полузащитника.

Съобщава се, че дуото на Уулвърхемптън Рубен Невеш и Матеус Нунеш също са следени от Клоп, като Невес навлиза в последната година от договора си с отбора от "Молиню".