След проблемно начало на 2023 г., Байерн Мюнхен постепенно вдигна нивото, докато кампанията наближава своя край. Баварците елиминираха ПСЖ от Шампионската лига с общ резултат 3:0 и го подкрепиха с още едно звездно представяне в Бундеслигата, отбелязвайки пет гола на Аугсбург.

Байерн е най-резултатният отбор в първенството, тъй като вкараха 71 пъти само в 24 мача, средно почти три гола на мач. И всичко това без Роберт Левандовски, който през лятото премина в Барселона. Лотар Матеус, който е клубна легенда, приветства Байерн, че е събрал "най-добрия отбор на всички времена" и вярва, че в отбора има 20 потенциални титуляри.

"Ако всички са във форма, сега това е най-добрият отбор на Байерн, по отношение на качеството, за всички времена. Сега Байерн има двадесет потенциални титуляри. По мое време имаше 13, по-късно 16, 17. Въпреки това, днес можете да правите пет смени. Преди година и половина или две години критикувах, че отборът на Байерн не е толкова добре позициониран навсякъде. Не мисля, че е заради моята критика, но имаше преосмисляне. Байерн беше много активен в последните два трансферни прозореца и аз похвалих Брацо (Хасан Салихамиджич) за това", заяви Матеус пред Bild.

Байерн реагира на всички провали. Със Зомер срещу Нойер, с Кансело и Блинд срещу  Мазрауи и Тео Ернандес. Не само големите имена печелят Шампионската лига, а големите отбори. Вече казах преди мачовете срещу Париж: Байерн е способен да спечели Шампионската лига отново този сезон. Вие сте един от фаворитите, но не и най-големият фаворит. След това има Реал Мадрид и Манчестър Сити. И не подценявайте Бенфика, Лисабон и Наполи", завърши легендата на Байерн.

Германският гранд се завръща в игра срещу Байер Леверкузен в Бундеслигата в неделя.