Филипе Коутиньо струва по повече от 650 хиляди евро на Байерн Мюнхен на мач, след като пристигна от Барселона под наем през лятото. Германският гранд надцака Пари Сен Жермен и Тотнъм Хотспър, за да си подсигури услугите на бразилеца, а също така има опция да го закупи за допълнителни 100 милиона евро след края нас езон.

Мюнхенци обаче ще мислят дълго дали си струва финансово да се закупи Коутиньо, след като Daily Mail и негово разследване отчете, че Байерн плаща по 653 хиляди евро на 90 минути за бразилския халф.

Ако вземем предвид годишната му заплата в размер на 25 милиона евро и добавим неговата сума по наема от 10 милиона на всичкото отгоре, а след това разделим броя на мачовете, в които Байерн се очаква да играе, то се стига до тази сума. Коутиньо получава около 10 млн. евро заплата повече от всеки играч в Байерн, а игрите му за германския шампион не извеждат заплатата до справедлива логика.

В 15 мача във всички надпревари Коутиньо има два гола и три асистенции. Той направи добър старт в Германия, но неговата форма спадна и се озова на пейката в последните два мача, като Томас Мюлер е предпочитан пред него. 27-годишният футболист се намира в позиция, сходна с тази, от която напусна Барселона.

В общи линии формата на Филипе Коутиньо претърпява страшен регрес, след като напусна Ливърпул, за който вкара 41 гола в 152 мача.