Членът на борда на Байерн Мюнхен Макс Еберл не пожела да говори за грубото изявление, направено за него от изпълнителния директор на Байер Леверкузен Фернандо Каро, но каза, че в тези ситуации "мълчанието е злато".

"Самият цитат говори достатъчно за себе си. Мога само да кажа, че мълчанието е злато. Няма да говоря за атака тук пред микрофоните, а утре на терена", каза Еберл на пресконференция в четвъртък.

Списание Кикер съобщи, че Каро е критикувал Еберл по време на среща с фенове на "БайАрена" във вторник вечерта.

"Не ме е грижа за Макс Еберл, изобщо. Не бих преговарял с него", каза Каро.

Предисторията на изказването му е несигурността около защитника Йонатан Та, който е трансферна цел за баварците. Каро вече се извини за изявлението си в сряда.

"Аз съм емоционален човек. Направих изявлението за Макс Еберл в неофициален разговор с привържениците на Леверкузен. Нямах намерение това да се разпространява точно в тази форма. Поднасям извинения за това", каза Каро пред вестник Билд.

Та има договор с Леверкузен до лятото на 2025 година и все още тренира с шампиона на Германия. "Аспирините" и Байерн вече са постигнали споразумение за трансфера, съобщават германски медии.

Изпълнителният директор на "червените" Ян-Кристиан Дреезен каза в сряда, че клубът няма да приеме "необективни атаки".

"Бяхме изключително раздразнени от личната атака на Фернандо Каро срещу Макс Еберл. Казах това и на Фернандо Каро в личен разговор, защото не можем и никога няма да толерираме, камо ли да приемем, подобни необективни атаки срещу ФК Байерн", категоричен е Дреезен.

Леверкузен спечели Бундеслигата и Купата на Германия през миналия сезон, слагайки край на поредицата от 11 титла на Байерн в шампионата. Баварците останаха без трофей за първи път в последното десетилетие./ БТА