Рекордьорът по брой мачове в националния отбор на Германия Лотар Матеус препоръча на ръководителите на Байерн Мюнхен да удължат договора на Томас Мюлер.

30-годишният Мюлер реално загуби титулярното си място при баварците, след като беше привлечен Филипе Коутиньо от Барселона. А в едно от последните си интервюта Мюлер- индентифициран като един от най-важните играчи в тима до перди 2-3 години, обяснява как е долшо време да помисли за бъдещето си в клуба или извън него.

Но бившият капитан на Байерн и на германския национален отбор Матеус заяви пред Билд, че Байерн не бива да се разделя с играещия и като полузащитник, и като нападател Мюлер, а веднага да му предложи нов договор.

"Мюлер е от невероятна стойност за Байерн като фигура, която се идентифицира с клуба, а и като човек, който играе за Байерн. Ако не го задържим, ще бъде огромна загуба и за двете страни, а и за феновете. Казвам го като човек, който е от Байерн като фен, не само като бивш футболист", каза Матеус.

Матеус добави, че Мюлер все още не може да каже коя е неговата идеална позиция, но се наслаждава на играта си и зад гърба на Роберт Левандовски, който бележи головете, и на всеки друг пост.

"Пристигането на Коутиньо в отбора е един от най-нещастните трансфери в клуба от гледна точка на Мюлер", смята още Лотар Матеус.

"Байерн се е спрял на Коутиньо след като трансферната им цел Лерой Сане се контузи, играейки за Манчестър Сити. Но със Сане на крилото, за Мюлер би било идеално да играе в центъра зад гърба на нападателя", завърши бившият наставник на националния отбор на България.