Защитниците на Байерн Мюнхен Нусаир Мазрауи и Матайс де Лихт ще преминат медицински тестове в Манчестър Юнайтед в понеделник, информира "Скай спортс". "Червените дяволи" постигнаха споразумение с баварците за трансфера на двамата в събота. 

Германският гранд ще получи 15 млн. евро плюс още пет под формата на бонуси за мароканеца, докато сделката за нидерландеца ще бъде на стойност 45+5 млн. евро. Мазрауи и Де Лихт ще подпишат договори за по пет години с английския клуб. 

Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг познава отлично качествата на двамата, след като работи с тях в Аякс. В същото време сделката е изгодна за Байерн, който искаше да продаде десния бек и да се освободи от високата заплата на централния защитник. 

До момента "червените дяволи" привлякоха още Джошуа Зиркзее и Лени Йоро. Любопитното е, че половината от платената сума за нидерландския нападател на Болоня ще влезе в касата на Байерн. Английския клуб закупи Зиркзее за малко над 40 млн. евро, а баварците държаха 50% от неговите права. 

Сметките показват, че Манчестър Юнайтед ще вкара в касата на Байерн малко над 90 млн. евро по трите сделки, ако условията по бонусите бъдат изпълнени.