Традиционно добрите отношения между ръководствата на Барселона и Байерн (Мюнхен) са се влошили, твърди Sport1.de. Причината е интересът на баварците към младата звезда на “блаугранас” Педри. 

Жоан Лапорта бил ядосан, че шефовете на Байерн са потърсили халфа в опит да го убедят да премине на “Алианц Арена”. Спортният директор Хасан Салихамиджич и техническият директор Марко Непе лично са разговаряли с Педри, но в крайна сметка той удължи договора си с Барса. 

Според публикацията, именно интересът на Байерн е накарал Барселона да сложи умопомрачаителната освобождаваща клауза от 1 млрд. евро в договора на Педри. Това пък е разгневило германския гранд, който е планирал да привлече испанския национал през лятото на тази година.

От Байерн са преговаряли зад гърба на ръководството на каталунците и със защитника Сержиньо Дест. В отговор на това от Барселона са демонстрирали интерес към Никлас Зюле, който още не е подновил контракта си с Байерн, както и към двама от младите таланти на мюнхенци - 16-годишния Кенан Йълдъз и 18-годишния Габриел Видович. 

Допреди няколко години ръководствата на Барселона и Байерн работеха много добре, за което свидетелства и преотстъпването на Фелипе Коутиньо в баварския колос. Проблемите са започнали след решението на Барселона да се включи в плана за създаване на Суперлига. Байерн пък рязко се разграничи от проекта.