Германският шампион Байерн Мюнхен продължава да бъде без победа след подновяването на Бундеслигата, след като записа трето поредно равенство. В събота вечер възпитаниците на Юлиан Нагелсман стигнаха само до равенство от 1:1 срещу Айнтрахт Франкфурт в едно от дербитата на 18-ия кръг в първенството. Лерой Сане откри резултата в 34-ата, но Рандал Коло Муани изравни в 69-ата минута. 

Gulliver/GettyImages
76 снимки

"Баварците" отново разочароваха феновете си с поредно незадоволително представяне. Въпреки че взе заслужен аванс преди почивката, през втората част мюнхенци така и не направиха нищо, за да се подсигурят с второ попадение и бяха наказани от звездата на Айнтрахт - Коло Муани. В самия край дори гостите имаха възможността да стигнат до успеха, но късметът покри шампионите. 

По този начин битката в челото се завърза жестоко. Байерн остава лидер в класирането с 37 точки, но е със само точка пред втория Унион Берлин, с две пред третиря РБ Лайпциг и с три пред четвъртия Фрайбруг. Айнтрахт също не е далеч от върха, като се намира на петата позиция с 32 пункта, докато Борусия Дортмунд дебне от шестото място с 31 точки. В следващия кръг "баварците" гостуват на Волфсбург, но преди това пътуват за среща с Майнц в турнира за Купата на Германия. "Орлите" пък гостуват на Кьолн, а преди това приемат Дармщадт за Купата.

КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


В началните минути на срещата Байерн опита да наложи натиск и владееше повече топката, но без да създаде някаква реална опасност за вратата на Кевин Трап.

За сметка на това Айнтрахт на два пъти стигна до изстрели към Ян Зомер, но Рандал Коло Муани и Джибрил Соу бяха доста неточни.

В 21-ата минута Йеспер Линдстрьом опита да нахлуе през центъра на скорост към наказателното поле на Байерн и почти успя, но Алфонсо Дейвис беше по-бърз от него и успя да го спре в точния момент. 

БГНЕС / BGNES
34 снимки

Три минути по-късно Муани беше изведен отляво с дълъг пас в половината на Байерн и надбяга Йосип Станшич, но Зомер излезе извън наказателното си поле и успя да предотврати опасността. Главният съдия обаче наду свирката за нарушение от страна на вратаря срещу нападателя, а швейцарецът получи жълт картон.

Чак след половин час игра домакините създадоха нещо по-опасно в предни позици, когато Ерик Максим Чупо-Мотинг беше намерен на границата на вратарското поле, обърна се и намери Томас Мюлер, който шутира, но бе блокиран. Последва ъглов удар, след който топката беше изчистена, но само за няколко секунди. Последва мощен удар от дистанция на Йосуа Кимих, но Трап успя да го парира. Топката обаче попадна на пътя на Мюлер в наказателното поле, който стреля, но отново стражът на Айнтрахт се намеси и спаси за втори път в рамките на няколко секунди.

„Баварците“ натиснаха и стигнаха до гол в 34-ата минута. Станишич раздаде надясно за Мюлер, който с едно докосване центрира в наказателното поле, където Лерой Сане отправи плътен и силен изстрел с десния крак, който остави Трап безпомощен – 1:0.

Две минути по-късно Даю Упамекано засече с глава центриране към далечната греда, но в аут.  

В 41-ата минута Сане отправи точен изстрел по тревата от дистанция, но без проблеми за Трап, който улови.

Три минути след старта на втората част голмайсторът Сане опита удар с левия крак от дистанция, но в аут.

В 53-ата минута Коло Муани свали добре топката с глава след центриране от корнер за Еван Ндика, който опита акробатичен удар от около точката за дузпа, но над вратата на Зомер. 

След точно час игра Байерн имаше добър шанс да удвои преднината си. Мюлер получи хубав пас отдясно пред наказателното поле, комбинира с Джамал Мусиала, който пък успя да намери Чупо-Мотинг на границата на вратарското поле и опита да отиграе с пета, но бе блокиран от защитник. След това топката попадна в Сане, който шутира, но той също бе спрян от играч от Айнтрахт.

Темпото на игра спадна в следващите минути, но Айнтрахт съумя да се върна в мача след отлична контраатака. В 69-ата минута Дайчи Камада получи в половината на Байерн и се възползва от разредената защитата на домакините, задържа добре и след това намери Коло Муани отляво в наказателното поле. Френският национал пое с десния крак, справи се с Упамекано и след това завърши с левия крак към далечния ъгъл – 1:1.

Веднага след гола Юлиан Нагелсман реагира с двойна смяна и пусн в игра Раян Гравенберх и Серж Гнабри на местата на Кингсли Коман и Лерой Сане. 

В 73-ата минута Мусиала опита удар от въздуха в наказателното поле, но високо над вратата. Минута след това гостите организираха нова контраатака, която завърши с далечен изстрел на Джибрил Соу, който премина много близо до лявата греда на Зомер.

Шест минути преди края на редовното време Айнтрахт беше близо до пълния обрат. Муани центрира отлично отляво в наказателното поле, където на далечната греда топката беше свалена, последва удар на играч на гостите, който бе блокиран. Последва сериозно разбъркване в наказателното поле на домакините, които в крайна сметка успяха да изчистят.

До края на мача не само, че Байерн не успя да направи нищо, за да потърси втори гол, а и можеше да си изпати жестоко, когато в третата минута от добавеното време резервата Рафаел Сантос Боре получи хубв пас отдясно в наказателното поле и стреля към вратата, но се поучи рикошет и топката премина покрай дясната греда на Зомер.


FT | БАЙЕРН МЮНХЕН – АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ  1:1

1:0 Лерой Сане 34' 

1:1  Рандал Коло Муани 69'

Първа Бундеслига, 18-и кръг

Стартови състави на двата отбора:

БАЙЕРН МЮНХЕН (4-1-4-1)27. Ян Зомер ж.к. - 44. Йосип Станишич, 2. Даю Упамекано ж.к., 4. Матайс де Лихт ж.к., 19. Алфонсо Дейвис - 6. Йосуа Кимих - 10. Лерой Сане ⚽, 25. Томас Мюлер (к), 42. Джамал Мусиала, 11. Кингсли Коман - 13. Ерик Максим Чупо-Мотинг

Резерви: 26. Свен Улрайх (вр), 5. Бенжамен Павар, 23. Дейли Блинд, 38. Райън Гравенберх, 46. Арийон Ибрахимович, 14. Пол Ванер, 18. Марсел Забитцер, 7. Серж Гнабри, 39. Матис Тел

Старши треньор: Юлиан Нагелсман

АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ (3-4-2-1)1. Кевин Трап - 2. Еван Ндика, 20. Макото Хасебе, 35. Тута - 36. Ансгар Кнауф, 8. Джибрил Соу, 17. Себастиан Роде (к), 24. Аурелио Бута - 27. Марио Гьотце, 29. Йеспер Линдстрьом - 9. Рандал Коло Муани ⚽

Резерви: 40. Диант Рамай (вр), 5. Хървойе Смолчич, 25. Кристофър Ленц, 22. Тимоти Чандлър, 6. Кристиан Якич, 15. Дайчи Камада, 11. Фариде Алиду, 21. Лукас Аларио, 19. Рафаел Сантос Боре ж.к.

Старши треньор: Оливер Гласнер


Главен съдия: Свен Яблонски, Германия

Стадион: „Алианц Арена“, Мюнхен, Германия