Байерн победи Волфсбург с 2:0 у дома в мач от 2-ия кръг на Бундеслигата. Точни за успеха на баварците бяха Джамал Мусиала (33) и Томас Мюлер (44). Два гола на Садио Мане бяха отменени заради засади.

Баварците изиграха много силни минути през втората част на първото полувреме, когато вкараха и двата гола, донесли втора поредна победа на тима в първенството. С успеха германският хегемон събра 6 точки и оглави класирането. „Вълците” са с една точка.

Пореден силен мач за Байерн изигра Джамал Мусиала. Бамби, както го наричат на „Алианц Арена”, вече има 3 попадения в Бундеслигата и беше най-добрият футболист на баварците в днешния мач.  

Gulliver/GettyImages
41 снимки

Първата добра възможност за гол се откри пред гостите. В 4-ата минута Матиас Сванберг с прецизно центриране намери непокрития на далечната греда Кевин Вимер, чийто удар с глава беше избит в корнер от Алфонсо Дейвис. В 13-ата минута Бенжамен Павар се пребори във въздуха с Макс Арнолд след центриране от корнер и отправи удар с глава, който срещна гредата. Малко след това Омар Мармуш стреля над вратата от пряк свободен удар. 

В 20-ата минута Байерн стигна до гол, който обаче беше отменен след намесата на ВАР. Томас Мюлер пусна към Серж Гнабри отдясно, който със страхотен пас намери оставения непокрит Садио Мане, а сенегалецът от два-три метра нямаше как да сбърка. Оказа се обаче, че нападателят е в засада и голът не беше зачетен. 

След половин час игра Вимер не успя да изчисти добре топката. Кълбото се озова в Марсел Забитцер, който отправи удар, но неточно.

В 33-ата минута баварците поведоха. Дейвис проби през центъра и намери Мюлер, при което беше фаулиран, но главният рефер даде авантаж. Мюлер опита извеждащ пас за Джамал Мусиала, който успя да се измъкне от двама защитници и с удар в далечния ъгъл от границата на наказателното поле вкара за 1:0. 

Малко след това Кастелс изби топовен шут на Кимих от около 20 метра. Баварците изпълниха заучено последвалия корнер, но ударът на Гнабри беше блокиран. В 40-ата минута Мюлер върна към Кимих, който отправи удар от въздуха, но Кастелс се справи. Секунди по-късно Мусиала пусна отличен пас към Мане, който напредна, справи се с Борнаув, но си поведе дълго топката и вратарят на гостите улови. 

Канодата към вратата на "вълците" продължи и удари на Мусиала и Забитцер бяха блокирани от противникови играчи. Логичното се случи в 44-ата минута и Байерн стигна до втори гол. Дейвис проби отляво и центрира към Кимих, който отправи удар от границата на наказателното поле, а Томас Мюлер отклони кълбото във вратата за 2:0.

Втората част започна с отлична намеса на Нойер. Арнолд отправи диагонален удар, който Крузе засече, но вратарят на Байерн успя да избие с една ръка. Баварците отговориха с опасен удар от 15 метра на Мюлер, който мина покрай гредата. В 57-ата минута Кастеелс се справи след удар на Сане. От последвалия корнер Упамекано прати топката във вратата, но бе в засада. 

В 69-ата минута Павар с прецизно центриране намери Мане на далечната греда, но сенегалецът не успя да отправи хубав удар с глава и топката мина покрай вратата. Две минути по-късно шут от далечна дистанция на Сане беше блокиран. Кълбото се озова в Мюлер, който потърси близкия ъгъл, но след рикошет топката излезе в корнер. След неговото изпълнение се получи разбъркване, при което Мюлер свали за Мане, който отправи удар с глава, а Кастелс изби, но топката беше с целия си обем във вратата. След дълго разглеждане с ВАР се оказа, че сенегалецът е бил в положение на засада. 

В 87-ата минута Лука Валдшмит проби през центъра и отправи удар, но не затрудни Нойер. В добавеното време на мача Кастеелс на два пъти отрази удари на Сане и Упамекано. 


Байерн - Волфсбург 2:0

1:0 Джамал Мусиала (33)

2:0 Томас Мюлер (44)

Байерн: 1. Мануел Нойер, 5. Бенжамен Павар, 2. Дайо Упамекано, 21. Люка Ернандес, 19. Алфонсо Дейвис, 6. Йозуа Кимих, 18. Марсел Забитцер, 42. Джамал Мусиала, 25. Томас Мюлер, 7. Серж Гнабри, 17. Садио Мане

Треньор: Юлиан Нагелсман

Волфсбург: 1. Kоен Кастеелс, 20. Ридле Баку, 3. Себастиан Борнаув, 4. Максенс Лакроа, 5. Мики ван де Вен, 27. Максимилиан Арнолд, 29. Джошуа Гилавоги, 32. Матиас Сванберг, 33. Омар Мармуш, 39. Патрик Вимер, 10. Лукас Нмеча 

Треньор: Нико Ковач

Съдия: Харм Осмерс

Стадион: "Алианц Арена"