Надзорният съвет на Байерн Мюнхен ще има думата за входящите трансфери на клуба до края на месеца, пише Флориан Плетенберг. Спорто-техническият щаб на баварците иска да привлече двама футболисти - Дезире Дуе от Рен и Йонатан Та от Байер Леверкузен. 

Френският талант е оценяван на около 60 млн. евро, докато германецът - на 30 млн. евро. Германският гранд договори продажбите на Нусаир Мазрауи и Матайс Де Лихт на Манчестър Юнайтед, като за двамата в касата на клуба ще влязат 70 млн. евро. 

Не е сигурно обаче, че Надзорният съвет на Байерн ще даде зелена светлина за привличането на две нови попълнения. Ако бъде разрешено клубът да привлече само един, то това ще бъде Дуе. Френският халф е високо ценен от Макс Еберл, Кристоф Фройнд и Венсан Компани. Самият футболист устно е дал съгласието си да премине на "Алианц Арена", въпреки че ПСЖ също се бори за подписа му. В Рен са склонни да го продадат, като се смята, е постигането на договорка с бретанския клуб няма да е проблем. 

Та също е дал съгласието си за трансфер в Байерн. Леверкузен обаче настоява да получи 25 млн. евро за него, а още пет да бъдат заложени под формата на бонуси. Високата трансферна сума за футболист с договор за един сезон може да откаже баварците от сделката. 

До момента Байерн привлече Хироки Ито, Жоао Палиня и Майкъл Олисе.