Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман заяви, че отстраняването на треньора на вратарите Тони Тапалович от клуба не е било неочаквано, съобщава агенция ДПА.
 
„Всички отговорни фактори в клуба анализираха сътрудничеството в последните няколко месеца“, каза Нагелсман пред телевизия Sat.1 след равенството 1:1 с Кьолн в Бундеслигата.
 
Той добави, че „ежедневни неща“ в треньорския екип не са работили „както трябва“.
 
По-късно пред телевизия Sky Sport, Юлиан Нагелсман коментира: „Сътрудничеството ни така и не се получи така, както хората начело си представяха и затова те предприеха тази стъпка.“
 
Лидерът във временното класиране в германския футболен шампионат освободи близкия приятел на Мануел Нойер в понеделник. Нойер ще бъде извън игра до края на сезона след като счупи крака си по време на ски ваканция, нещо, което от Байерн определиха като грешка.
 
„Различията по отношение на начина на работа доведоха до раздялата ни“, заяви спортният директор Хасан Салихамиджич по повод решението за освобождаването на Тапалович.
 
Нагелсман подчерта, че това решение не е било лесно, тъй като „Тапалович е свършил чудесна работа, особено с Мануел Нойер. Подобни решения не винаги са приятни, но трябва да бъдат взети“.
 
Към момента треньор на вратарите в Байерн е бившият страж на отбора Том Щарке.
 
Автор: БТА/Кремена Младенова