Треньорът на Байерн Мюнхен - Юлиан Нагелсман, иска да оформи ера в клуба, в която се използва схема с трима централни защитници, пише Sport Bild. 

От Луис ван Гаал насам всички треньори на баварците разчитаха основно на 4-2-3-1. Тази схема донесе големи успехи на тима под ръководството на Юп Хайнкес и Ханзли Флик, но Нагелсман е твърдо решен да започне "тактическа революция" в отбора. 

Младият специалист използваше подобна схема на игра и в бившия си клуб РБ Лайпциг. Сега той се ползва с безрезервно доверие от ръководните фактори на "Алианц Арена", поради което смята да я налага и занапред. 

Идеята му е Байерн все повече да играе с трима централни бранители, като по този начин отборът ще свикне с тази постройка на игра, ще стабилизира изявите си и ще я запази в дългосрочен план. Баварците играха с трио отзад и в двата мача с ПСЖ от осминафиналите в Шампионската лига, като не допуснаха гол във вратата си. 

На този етап на "Алианц Арена" разполагат с петима централни защитници - Дайо Упамекано, Бенжамен Павар, Матайс де Лихт, Йосип Станишич и Люка Ернандес. Последният се възстановява от тежка контузия.