Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман съобщи, че първоначалните преговори за подновяването на договор на Роберт Левандовски между ръководството на клуба и нападателя са били положителни. Все още обаче няма информация за сключването на официален контракт.

„Вече попитах дали разговорите протичат добре и определено е така. Моята позиция не се променила, а тя е, че определено искам да задържим Роберт Левандовски и той да удължи договора си“, коментира Нагелсман, цитиран от агенция „Ройтерс“.

Настоящият контракт на 33-годишния полски футболист с Байерн изтича през 2023 година, а клубът не иска да го продаде през това лято, въпреки множеството информации за интерес от страна на Барселона.

Договорите на капитана Мануел Нойер и Серж Гнабри също изтичак в края на следващия сезон. Томас Мюлер пък вече преподписа с Байерн за още две години до 2024-а.

„Фактът, че той удължи договора си е много важен и изпраща позитивен сигнал. Може да значи, че останалите ще го последват, така че съм доволен“, заяви Юлиан Нагелсман.

Колентен Толисо също остава част от гранда от Мюнхен, въпреки че бъдещето му в клуба може да бъде поставено под въпрос заради контузиите, които тормозят играча.

„Ценя го много високо. Ще видим какво ще предложи бъдещето“, добави Нагелсмат, който призна, че здравословното състояние на футболиста вече е било „малък проблем“.