Треньорът на Байерн Мюнхен - Юлиан Нагелсман, даде пресконференция преди мача с Аугсбург от Бундеслигата. Специалистът призна, че ще направи промени за баварското дерби на "Алианц Арена". 

“Имахме проблеми с Аугсбург както за Купата, така и през първата половина на сезона. Няма да е лесно. Излязохме с идея как да постъпим утре. Мисля, че сме добре подготвени и ще направим добър домакински мач”, започна той.

 

“Чупо Мотинг е аут утре с проблем в гърба. Няколко играчи са уморени: Матайс де Лихт, Томас Мюлер, Кингсли Коман, Леон Горетцка. Утре ще решим кой ще може да започне. Ще трябва да направим няколко промени, защото не всички са на 100%. Всеки, който седеше на пейката напоследък, може да играе. Льорой Сане може да започне. Джамал Мусиала е здрав и може да започне. Жоао Кансело също е кандидат да започне. Очаква се Бенджи Павар да се завърне в стартовите 11”, продължи той.

 “Хубаво е, че Люка Ернандес отново бяга. Но това е сериозна контузия. Все още не съм разговарял с лекарите. Не е необходимо да се бърза с каквото и да било. Когато той се върне здрав, всички ще бъдем много щастливи. Мазрауи се завърна в отбора и прави добро впечатление. Убеден съм, че той се е върнал на 100%. Той не е забравил нищо за футбола си. Убеден съм, че в близко бъдеще отново ще успее да покаже добри неща".

Треньорът на Байерн засегна и положението на някои играчи като Льорой Сане, Серж Гнабри и  Жоао Кансело, за които са говори, че не са щастливи, защото остават на пейката: “Льорой е един от най-добрите играчи в Европа. Имаме нужда от него. Същото се отнася и за Серж. Те трябва да са наясно с възможностите си. И двамата могат да вземат решения във важните моменти. Имахме добър разговор със Серж, той игра добре срещу ПСЖ и вкара хубав гол. Беше много добре, вкара гол, а иначе направи добро впечатление”.

“Кансело ще получи своя шанс да започне утре. Когато играе, е добре, когато не играе, не е добре. Това е нормално. Той винаги е показвал добра реакция. Имаше една тренировка, която не беше толкова добра, но след това проведохме много добър разговор. Разговорът беше много открит и му донесе много полза. Той отново е щастлив на терена. Той носи радост и лекота с играта си, която сега отново има. Така че предполагам, че ще играе и съм сигурен, че ще покаже в мача това, което вече показа в тренировките", продължи Нагелсман.