Мениджърът на Бърнли Венсан Компани ще бъде новият треньор на Байерн Мюнхен, пише BILD. Очаква се 38-годишният белгиец да бъде обявен този уикенд. 

Ръководството на баварците води преговори с наставника в последните дни, като двете страни вече имат принципно съгласие. Според различни източници в Германия Компани веднага е приел работата, а след това е уточнил и останалите детайли. 

Бордът на директорите на Байерн също е дал съгласие за назначението на Компани, зад когото твърдо е застанал спортният директор Макс Еберл. На "Алианц Арена" виждат в белгиеца огромен потенциал, като в клуба са следели развитието му още от Андерлехт. В клуба смятат, че бившият защитник е отлично решение за дългосрочен треньор. 

Венсан Компани отговаря напълно на търсения от шефовете профил - философията му за футбола е близка до тази на Байерн, залага на система 4-3-2-1, знае немски от престоя си в Хамбургер и освен това е вдъхновен от Хосеп Гуардиола под чието ръководство игра в Манчестър Сити. 

На този етап единствената пречка пред назначението на Компани е, че все още липсва разбирателство с Бърнли за компенсацията, която ще бъде платена на изпадналия от Висшата лига клуб. Очаква се да няма никакви проблеми в тази посока. 

Венсан Компани ще замени Томас Тухел, като по този начин Байерн ще приключи процеса на търсене на нов треньор, който продължи няколко месеца. До момента баварците получиха откази от Шаби Алонсо, Юлиан Нагелсман, Ралф Рангник, Рогер Шмит, Оливер Глазнер и дори Тухел.