Байерн Мюнхен подписа нов договор с таланта си Арийон Ибрахимович. Новото споразумение на 18-годишния нападател е до 30 юни 2027-а година. Ибрахимович прекара миналия сезон под наем в италианския Фрозиноне, но през идната кампания ще бъде част от първия отбор на баварците под ръководството на новия треньор Венсан Компани.

„Радвам се да удължа договора си с Байерн и да се върна у дома. Сезонът в италианската Серия А ме разви като човек и футболист и научих много. Сега нямам търпение да започна тук (Байерн). Искам да продължа да се развивам, да дам всичко за моя отбор и да спечеля много титли с Байерн“, заяви младият нападател.

Ибрахимович пристигна в академията на баварците през лятото на 2018-а година от Нюрнберг. Той отбеляза общо 28 гола в 52 мача за отбора до U17 и U19. Той също така изигра 11 мача за резервния тим в Регионалната лига на Бавария, като вкара четири гола. За първия отбор на Байерн има едно участие до момента. През миналия сезон той записа  18 мача във всички турнири за Фрозиноне и отбеляза два гола. След девет гола в 12 мача за отбора на Германия U17, както и две попадения от осем двубоя за отбора на U18, той заслужи първата си повиквателна за тима на Германия U19 миналата година.