Проблемите в Байерн Мюнхен в края на сезона сякаш нямат край. Баварците ще се задоволят само с титлата в Германия, а освен това изглежда ще изпуснат и най-голямата си звезда Роберт Левандовски.

В последно време се е появило напрежение между треньора Юлиан Нагелсман и спортния директор Хасан Салихамиджич, твърди Bild. Това от своя страна сериозно тревожи ръководството на клуб.

През миналата седмица наставникът публично хвърли камъни в градината на босненеца, обявявайки, че иска нови футболисти, които са да „машини за преса”.

Отговорните фактори на „Алианц Арена” чувстват, че отново преживяват началото на напрежението между Салихамиджич и вече бившия треньор Ханзи Флик през миналата година. Тогава специалистът не беше съгласен с трансферната политика на босненеца и влезе в сериозен конфликт с него, а по-късно напусна.

Твърди се, че сега германският шампион има ограничен бюджет за трансфери. Ако баварците похарчат до 30 млн. евро за Райън Гравенберх от Аякс, то за други нови попълнения ще трябва да има продадени. Съобщава се, че защитникът Нико Шлотербек, който премина в Борусия Дортмунд, е бил ухажван от Нагелсман по телефона, за да бъде убеден за трансфер на "Алианц Арена", но без успех. Германският национал решил да премине при "жълто-черните", защото не харесал колебливото отношение на Байерн. 

Юлиан бил "все по-разочарован" от нежеланието на клуба да навлезе по-сериозно на трансферния пазар. Треньорът няколко пъти е предлагал списъци с желани от него попълнения. Подобно на Шлотербек се е случило и с Амин Адли, който през лятото премина от Тулуза в Байер Леверкузен срещу 7.5 млн. евро, докато Байерн дълго изчакваше да изпрати своя оферта. През зимата шампионите изпуснаха Денис Закария от Борусия Мьонхенгладбах. Швейцарецът подсили Ювентус само за 5 млн. евро. Твърди се, че това е предизвикало изумление в някои хора от клуба. 

Наскоро Салихамиджич беше пътувал до Майорка за среща с представили на двама футболисти - Конрад Лаймер (РБ Лайпциг) и Борна Соса (Щутгарт). Треньорският екип обаче има сериозни съмняние, че въпросните играчи ще преминат на "Алианц Арена". 

Освен Гравенберх, за сигурен нов се счита и Нусаир Мазрауи, който идва със свободен трансфер от Аякс. Байерн търси и нов централен защитник, който да има водеща роля в състава. Говори се още, че Нагелсман се чувствал сам по някои основни въпроси в клуба. Недоволство има и от заради договорите на Левандовски и Томас Мюлер.