В Байерн Мюнхен има сериозно напрежение след провала в последния ден от трансферния прозорец. Баварците не успяха да привлекат Жоао Палиня от Фулъм, въпреки че се бяха разбрали с английския клуб за трансферната сума, а самият футболист премина медицински прегледи, но в крайна сметка "котиджърс" не успяха да му намерят заместник и не дадоха зелена светлина сделката да бъде финализирана.

Шефовете на баварците обаче не приемат последните медиини изяви на треньора Томас Тухел, че съставът е къс, твърди "Билд". Ръководството цяло лято не приемаше и публичното желание на треньора да му бъде осигурен типичен дефанзивен халф, но в крайна сметка се съгласиха да привлекат Жоао Палиня. Фактът, че сега германския специалист продължава с изявленията си, се приема много критично по високите етажи на клуба. 

Мнението на шефовете е, че сега Тухел трябва да се съсредоточи върху работата си с наличните играчи, а освен това самият треньор също е бил част от комитета, който се е занимавал с входящи и изходящи трансфери през това лято. Специалистът е бил съгласен с продажбите на Бенжамен Павар и Райън Гравенберх, както и отдаването под наем на Йосип Станишич. 

Фокустът на Тухел е бил върху Палиня и след напускането на Павар. В клуба са обсъждали варианти за заместник на французина, но не всички са били съгласни с тях. Тухел е провел разговор с Трево Чалоба и го е убедил да премине в Байерн, Армел Бела-Котчап също е бил обсъден, но ръководството не е било съгласно на подобен трансфер. 

Привличане под наем на Жоао Кансело в деня на крайния срок също е било осъществимо. Треньорът на Байерн първоначално е дал зелена светлина за подобна сделка, но след разговор със своя щаб е наложил вето на подобен ход. 

Ръководството на баварците е на мнение, че начинът, по който Тухел е действал по време на трансферния прозорец е "непостоянен". Той включил в списъка с потенциални нови играчи твърде много имена и е имал много идеи. За отговорните хора специалистът е бил "твърде креативен". Дори в началото, когато за шефовете приоритет е бил Хари Кейн, Тухел продължавал да настоява за привличането на Деклан Райс. Някои хора в комитета за трансфери дори имали чувството, че подсилването с дефанзивен халф е по-важно за Томас от това с нов №9.