Наставникът на Байерн Нико Ковач даде оправданието си за слабите резултати на тима напоследък. Според него е трудно да се мотивират звездите на баварците за седма поредна титла в Бундеслигата и това се отразява на представянето им. 

"Много е трудно да се обясни всичко това. Това са топ-играчи, които са свикнали да играят големи мачове на Европейски и Световни първенства, даже и ги печелят. В Бундеслигата те вече са ставали шест пъти поред шампиони и затова не е лесна задача да бъдат мотивирани. Но те все пак са професионалисти."

"А и те вече са доказали, че могат и сами да се мотивират във важните моменти. Ние като треньори трябва да работим върху мотивацията, но и те като индивидуалности трябва да поработят върху това, за да постигнем възможно най-добрите резултати", сподели Ковач и продължи с анализа си за представянето на тима. 

"Сега важното е да не губим почва под краката си и не просто да не изпускаме лидера Борусия Дортмунд от погледа си, но и останалите отбори пред нас в класирането. Всеки отделен играч знае какво се изисква от него и какво трябва да бъде поведението му в мачовете", заяви още Ковач.