Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач предпочете да се концентрира върху позитивите от загубата 2:3 срещу Борусия Дортмунд в Бундеслигата. Според хърватския специалист, чийто стол отново солидно се разклати, поражението не е фатално толкова рано през сезона, а тимът му може само да надгради върху представянето си.

Байерн действително доминираше на „Сигнал Идуна Парк” през първото полувреме, но след паузата отборът на Борусия излезе преобразен, докато защитниците на баварците сякаш се надпреварваха кой ще допусне повече и по-фрапантни грешки. Според проверка на списание „Кикер” никога в историята си Байерн не е успявал да спечели титлата при изоставане от 7 точки зад лидера след 11 изиграни кръга.

„Това беше един фантастичен и преди всичко открит двубой, можеше да вземем и по-позитивен резултат като равенство”, заяви Ковач на пресконференцията си след срещата. „В началото на второто полувреме ни се размина на два пъти. Не бива повече да се случват подобни работи. Борусия разполага с много добри играчи. Трябва да стоим много по-компактно на терена. Също така твърде дълго се оставихме да играем под пресата на опонента. Трябва да се бориш за топката в такъв мач.”

„Погледнато от множество различни ъгли, това беше най-добрият ни мач от доста време насам. Трябва да надградим над това.  Ще го направим, макар че ще ни липсват много играчи по време на международната пауза.”

„Седем точки разлика изглеждат и се усещат като твърде много, но във футбола всичко е възможно. Сезонът е едва в началото си. Имаме да работим още много върху играта ни във втората и финалната третина от игрището. Можем да изгладим нещата само със здрава работа”, допълни Ковач.