Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач направи много сериозен комплимент на своя полузащитник Тиаго Алкантара. Според хърватския специалист бразилецът с испански паспорт вече показва признаци за предстояща кариера като треньор.

28-годишният халф пристигна в Мюнхен през лятото на 2013 година по изричното настояване на тогавашния треньор на Байерн Хосеп Гуардиола. Сделката излезе доста евтино за баварците, които платиха само 25 милиона евро за подписа му поради клауза в контракта на футболиста с Барселона.

Очевидно след един сезон работа Ковач започва все повече да цени наличието на футболист от класата на Алкантара, чийто най-сериозен недостатък си остават честите травми. „Тиаго, какво да ви кажа за него? Топ! Не само играта му от миналата година бе такава. Той е нашият полузащитник, може да направи всичко с топката. За него няма тайни”, заяви Ковач.

„Умее да забързва играта, умее и да я успокоява. На терена той мисли като треньор, а това е желанието на всеки един наставник. Радвам се, че имам възможността да работя с толкова класен човек, който наред с всичко останало е и класен футболист”, добави Ковач.