Мануел Нойер призна, че се чувства виновен след страниня инцидент на ски, който го остави извън игра до края на сезона със счупен крак.

Стражът разкри, че това е било емоционално време, след като получи сериозната травма на крака, докато караше ски миналия месец. Вратарят на германския национален отбор и Байерн Мюнхен призна, че се чувства така, сякаш е разочаровал отбора. Нойер също така посочи, че бордът на Байерн е бил "в шок", след като научил за спешната му операция.

"Седях тук у дома и се чувствах като л***о. Не можех да седя мирен, също не исках да гледам игрите в началото. Не можех да го понеса. Как да кажете на хората около вас какво се е случило, че имате нужда от операция. Бях много емоционален, наистина ми беше зле. Имах буца в гърлото си и сълзите ми просто падаха", сподели Нойер.

Все пак 36-годишният футболист заяви, че ще се завърне във футбола, въпреки тежестта на контузията. "Когато разбрах, че може да има успешна оперативна намеса, бях сигурен, че всичко ще е наред", добави вратарят на баварците.

Байерн действа бързо след контузията на Нойер, привличайки вратаря на Борусия Мьонхенгладбах Ян Зомер с договор за 18 месеца. Очаква се той да бъде първият страж, докато Нойер се възстанови напълно.