Капитанът на Байерн Мюнхен Мануел Нойер се сдоби с емблематичния каскет на Щефан Баумгарт, който наставникът на Кьолн носи на всеки свой мач. Вратарят се похвали с новата си придобивка чрез снимка в социалните мрежи, която дори беше споделена от неговия клуб.

"Е, подхожда ли ми? Благодаря Щефан Баумгарт", написа като коментар към нея 35-годишният футболист, който именно вчера изигра своя шампионатен мач номер 300 с екипа на германския шампион.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manuel Neuer (@manuelneuer)

В замяна на подарения каскет Баумгарт получи фланелката на Нойер. До размяната между двамата се стигна веднага след края на мача между двата отбора, който беше спечелен от баварците с категоричното 4:0. На своята пресконференция треньорът призна, че от дълго време насам желае да се сдобие с фланелката на опитния страж. След като в крайна сметка я получи, той разкри, че тя не е предназначена за самия него, а за дъщеря му.

“Тя искаше фланелката от много, много време, аз също. Разбира се, че съм щастлив, че Нойер също искаше моя каскет. Неговата фланелка сега ще получи специално място. Дъщеря ми беше много доволна. Тя чакаше този подарък отдавна”, сподели Баумгарт пред “Билд”.

Нойер също остана доволен от размяната, като определи каскета за “легендарен”. Неговият съотборник Томас Мюлер пък показа типичното си чувство за хумор, като в социалните мрежи коментира споделена новина за тази размяна с “шапки долу”.