След като в неделя капитанът на Астън Вила – Джак Грийлиш катастрофира със своя „Рейндж Роувър“ на връщане от купон, сега същото се случи и със световния шампион от 2014 година – Жером Боатенг. Той решил да наруши самоизолацията си, за да посети своя син, който бил в болница в Лайпциг с леки травми след…пътен инцидент.

Изглежда съдбата е решила да споходи по подобен начин и безотговорния му баща, който без разрешението на клуба си и с летни гуми е потеглил на път. В това време е валяло дъжд и сняг. От полицията съобщават, че самият състезател е без наранявания. Щетите по автомобила му са на стойност 25 хиляди евро.

От Байерн са глобили бранителя, без да се споменава сумата на санкцията.

„Защитникът на Байерн – Жером Боатенг е напуснал Мюнхен вчера без разрешение от клуба. Боатенг е престъпил препоръките на клуба, отдалечавайки се прекалено далеч от дома си. Тези мерки върху играчите се налагат предвид ситуацията в съответствие с правителствените директиви относно ограниченията на движението и препоръките на здравните власти“, гласи съобщението от шампионите на страната.

„Знам, че беше грешка да не информирам клуба за пътуването си, но в това време мислех само за сина си. Той не беше в добро здраве. Ако синът ми се обади, разбира се, че ще отида, независимо по кое време на деня е“, оправда се германецът.